فیلتر ممنوع!

گزارش‌های متفاوت از حمله افراد مسلح به فرمانداری سوسنگرد

گزارش‌ها حاکی از حمله افراد ناشناس به فرمانداری سوسنگرد و تیراندازی به این ساختمان است.

امیر شکیب - Amir Shakib

سایت العربیه گزارش داد که ساختمان فرمانداری سوسنگرد در استان خوزستان، شنبه شب هدف حمله افرادی از گروه موسوم به «جنبش آزادیبخش عربی الاحواز» قرار گرفت. به نوشته این سایت، این حمله تلفاتی بر جای گذاشت.

اما یک منبع آگاه در گفتگو با سایت خبری رهیاب نیوز، که اخبار استان خوزستان را پوشش میدهد، به جای ماندن تلفات را تکذیب کرد.

انتشار تصاویر و ویدیویی آز آنچه حمله به ساختمان فرمانداری سوسنگرد در استان خوزستان توسط «جنبش آزادیبخش عربی الاحواز» که به گفته خودشان برای استقلال خوزستان تلاش می‌کنند، خبرساز شد. ایران این گروه را تجزیه طلب می‌داند.

به گزارش سایت فارسی تلوزیون العربیه، این حمله شنبه شب صورت گرفت و بر اساس بیانیه‌ای که این گروه منتشر کرده در این حمله دو نفر از نیروهای نظامی ایران کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

اما سایت رهیاب خبر حمله به فرمانداری سوسنگرد را به نقل از منابع محلی اینگونه تایید کرد که «افرادی نا‌شناس با ریختن مقداری بنزین روبروی فرمانداری اقدام به مشتعل کردن آن می‌کنند و پس از روشن شدن آتش تیراندازی‌های بی‌هدفی توسط این افراد انجام شده و به سرعت از محل متواری می‌شوند.»

رهیاب نیوز نوشت که این حمله تلفات جانی نداشته است.

حمله شنبه شب را می‌توان جزو رشته حملاتی که توسط گروه‌های مختلفی، که در هر دوره نام متفاوتی بر خود نهاده‌اند، دانست.

 مثلا در سال ۱۳۸۴ انفجاری در محل کیانپارس اهواز و درون یکی از شعبه‌های بانک سامان رخ داد که باعث کشته شدن ۹ نفر و زخمی شدن ۴۵ نفر شد. این انفجار در آستانه سفر محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور به اهواز صورت گرفت.

رئیس جمهوری وقت ایران سفر خود را به این منطقه به علت وضعیت نامناسب جوی لغو کرد و مشاور وی هر نوع ارتباط این تصمیم با انفجارها را رد کرد. یک گروه جدایی‌طلب با پذیرش مسوولیت این انفجار آنرا را در راستای آزادی اعراب از اشغال ایران دانسته بود.

حادثه اشغال سفارت ایران در لندن نیز که در آوریل ۱۹۸۰ میلادی (اردیبهشت ۱۳۵۹) رخ داد، توسط گروهی که خود را از طرفداران خودمختاری خوزستان می‌نامیدند صورت گرفت. این حادثه مدت بسیار کوتاهی از انقلاب ۱۳۵۷ صورت گرفت و مقامات ایران حاضر نشدند که به درخواست گروگانگیران برای آزادی تعدادی از اعضای گروهشان پاسخ مثبت دهند.

این ماجرا در نهایت با دخالت نیروهای ویژه بریتانیا (اس‌ای‌اس) در روز ۱۵ اردیبهشت و با کشته شدن ۵ نفر و دستگیری یک نفر از اشغالگران و آزادی ۲۶ گروگان به پایان رسید.

برخی تحلیلگران آشنا به مسائل منطقه، فعال شدن این گونه حوادث در خوزستان ایران که جمعیت قابل ملاحظه‌ای از اقلیت عرب را دارد، در چارچوب نبرد گسترده نیابتی بین ایران و عربستان سعودی می‌بینند.

منبع

0 thoughts on “گزارش‌های متفاوت از حمله افراد مسلح به فرمانداری سوسنگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *