فیلتر ممنوع!

نام فرزندان مقامات بلندپایه نظام در فهرست “بورسیه‌های غیرقانونی”

دخترحیدرمصلحی وزیر سابق اطلاعات، حنانه سادات صفوی ، دخترسید یحیی رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه پاسداران، محمد آقاسی داماد یحیی رحیم صفوی، فرزند سردارحسین اشتری جانشین فرمانده نیروی انتظامی، زهرا موسوی گرکانی (فرزند آیت‌الله موسوی گرکانی رئیس دیوان عالی کشور)، سید نظام موسوی (مدیرعامل خبرگزاری فارس)، محسن پیرهادی (عضو کنونی شورای شهر)، مهدی پیرهادی (داماد حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی)

scholarships-702x336

بورسیه غیرقانونی ۲۳ دانشجوی ایثارگر لغو و ۳۶ دانشجو هم از سوی وزارت علوم اخراج شدند. برخی از نمایندگان مجلس که به پیگیری پرونده بورسیه‌های غیرقانونی معترض بودند، حالا با اتهام دریافت پول از محمدرضا رحیمی مواجه شده‌اند.

محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، از اخراج ۳۶ دانشجویی که از بورسیه غیرقانونی استفاده کرده بودند خبرداد. او یادآور شد که دلیل دیگر اخراج این عده آن بوده که معدل‌هایشان را هم به دروغ و بالاتر از معدل واقعی اعلام کرده بودند.

صدا وسیمای جمهوری اسلامی چندی پیش تعداد تخلف‌کنندگان در دریافت بورسیه‌های غیرقانونی را در مجموع ۳۶ نفر اعلام کرده بود. نجفی با ابراز تأسف از این که صدا و سیما و برخی رسانه‌ها شمار تخلف‌کنندگان را تنها ۳۶ نفر ذکر کرده‌اند، این عده را اخراج‌شدگان نام برد و تاکید کرد تعداد متخلفان بیش از دوهزار نفر است.

سرپرست وزارت علوم روز یکشنبه (۴ آبان / ۲۶ اکتبر) در نشست خبری درباره تخلفات صورت گرفته در پرونده بورسیه‌ها گفت: «یک گروه بورسیه‌های خود را تبدیل به داخلی کرد‌ه‌اند که باید شرایطی مانند شرکت در آزمون زبان و پذیرش از سوی دانشگاه که مورد تأیید وزارت علوم باشد را می‌گذراندند که هیچ کدام از این فرآیندها طی نشده است. بر اساس بررسی‌ها ۱۸۶۰ نفر تخلف انجام داده‌اند و از این عده ۵۰۸ نفر حتی شرایط اولیه آیین‌نامه را نداشته و ۳۶ نفر نه تنها شرایط را نداشته‌اند بلکه اطلاعات دروغ ارائه داده‌اند که همگی آنان هم اینک از دانشگاه اخراج شده‌اند.»

به گفته نجفی امکان اخراج ۸۴۰ نفر که شرایط بورسیه نداشتند، وجود داشته اما به آنان اجازه ادامه تحصیل داده شده به شرط اینکه هزینه‌ها را برگردانند. چرا که این افراد سه سال تحصیل کرده بودند و ظرفیتی از دانشگاه‌ها گرفته شده است.

وی همچنین از ارسال پرونده‌های افراد متخلفی که از بورسیه‌های غیرقانونی استفاده کرده بودند به مراجع قضایی و هیأت‌های انتظامی، دستگاه‌های اجرایی و هیأت‌های علمی خبر داد.

نجفی در تشرح تخلفات صورت گرفته در اعطای بورسیه‌های غیرقانونی یادآور شد: «۴۴۸ نفر مربی دانشگاه‌ها بوده‌اند که پیمانی استخدام شده و طبق قانون نمی‌توانستند از بورس استفاده کنند. با اینکه استخدام آنان، خود جای سؤال دارد، اما بورسیه دریافت کرده‌اند و حتی به طور مثال خانمی با مدرک کارشناسی تغذیه از دانشگاه پیام نور و کارشناسی ارشد زبان از دانشگاه آزاد استخدام دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت شده است.»

سرپرست وزارت علوم از اخراج ۲۳ دانشجو از میان ۱۶۵ سهمیه ایثارگران خبر داد و گفت برای ادامه تحصیل مابقی نیز با دیوان محاسبات در حال مذاکره هستیم که در صورت توافق آنها، هزینه مابقی پرداخت شود.

ردپاهای به جای مانده از مسئولان قبلی در اعطای بورسیه‌ها

براساس بررسی‌های صورت گرفته در پرونده بورسیه‌های غیرقانونی به گفته سرپرست وزارت علوم، کارمندان وزارت علوم و وزارت کشور در موضوع دخیل بوده‌اند. تخلفات این عده به گفته نجفی از طریق هیئت رسیدگی به تخلفات بررسی خواهد شد. هیئت‌های انتظامی هم به تخلفات اعضای هیئت علمی رسیدگی خواهند کرد و در نهایت هر دو گروه از طریق مراجع قضایی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

نجفی یادآور شده است: «در دوره گذشته یک نفر در وزارت علوم به تنهایی ۷۵۰ نفر و مسئول دیگری ۹۰ نفر را برای اعطای بورسیه معرفی کرده است. همچنین فهرست بلندی از افرادی که با روابط خاص بورسیه دریافت کرده‌اند در دست من است که این فهرست را فقط به رئیس جمهوری تقدیم خواهم کرد.»

به گزارش سحام‌نیوز، عامل بورس گرفتن۷۵۰ نفر از این افراد شخصی به نام ” غلامرضا خواجه‌سروی” بوده که در دولت قبل با عنوان “معاون فرهنگی” کامران دانشجو در وزارت علوم فعالیت کرده است.
جلسه استیضاح رضا فرجی دانا صبح چهارشنبه ۲۹ مرداد و در آستانه «هفته دولت» آغاز شد و با برکناری وی از وزارت علوم پایان یافت

خواجه سروی، برای فرزندان برخی از مقامات، بورسیه “جور” کرده است. پیگیری بورسیه‌ای برای دخترعلی اکبر ولایتی، با اخذ نظرمثبت کامران دانشجو، از نمونه‌هایی است که سبب شده دختر ولایتی، بدون داشتن شرایط اولیه دریافت بورس در فهرست بورسیه‌ها قرار بگیرد.

بر اساس این گزارش، بیش از۷۵۰ معرفی‌نامه و توصیه‌نامه توسط خواجه سروی و با امضای این فرد در پرونده‌های بورسیه‌شدگان یافت شده است.

درمیان افراد بورسیه شده نام‌های منصوره مصلحی (دخترحیدرمصلحی وزیر سابق اطلاعات)، حنانه سادات صفوی (دخترسید یحیی رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه پاسداران و دستیار ارشد رهبر ایران)، محمد آقاسی (داماد یحیی رحیم صفوی)، حسن اشتری (فرزند سردارحسین اشتری جانشین فرمانده نیروی انتظامی)، زهرا موسوی گرکانی (فرزند آیت‌الله موسوی گرکانی رئیس دیوان عالی کشور)، سید نظام موسوی (مدیرعامل خبرگزاری فارس)، محسن پیرهادی (عضو کنونی شورای شهر)، مهدی پیرهادی (داماد حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی) دیده می‌شود.

بیش از دو سوم نمایندگان مجلس از رحیمی پول گرفته‌اند

نمایندگان اصولگرای مجلس که در جریان افشای پرونده بورسیه‌های غیرقانونی، در حمایت از دولت قبلی و مسئولان آن به استیضاح و برکناری رضا فرجی‌دانا، وزیرعلوم دولت روحانی اقدام کرده بودند، حالا با تهدید معاون اول همان دولت روبرو شده‌اند. آنها متهم هستند که از محمدرضا رحیمی رشوه دریافت کرده‌اند.

وکیل محمدرضا رحیمی می‌گوید پای ۱۷۰ یا ۱۸۰ نماینده اصولگرای مجلس در پرونده فساد سیاسی و اقتصادی معاون اول سابق رئيس‌جمهور، گیر است و رحیمی به آنها پول داده تا در انتخابات هزینه کنند.

روزنامه دولتی “ایران” پیش‌تر تایید کرده بود که معاون اول دولت دهم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۴ سال حبس محکوم شده است. اما محمدرضا نادری، وکیل رحیمی، با رد حکم صادر شده می‌گوید محکومیت رحیمی ربطی به پرونده بیمه ایران ندارد و به پول‌هایی مربوط است که به بیش از دوسوم نمایندگان اصولگرای مجلس پرداخت کرده است.
محمدرضا رحیمی ۱۷ شهریورماه در نامه‌ای به صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، با رد اتهامات خود تاکید کرده بود که این اتهامات مربوط به “برگزاری انتخابات” بوده است.

وی در این نامه تهدیدآمیز فاش کرده بود که طبق “صلاحدید برخی بزرگان و مسئولان کشور” به نامزدهای اصولگرای انتخابات، از جمله محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، پول داده است. رحیمی همچنین مدعی شده بود، صاحب دسته چک مذکور را تنی چند از مسؤولان وقت دستگاه قضا و برخی نمایندگان مجلس به وی معرفی کرده‌اند.

محمدرضا رحیمی به میلیاردها تومان اختلاس در چند پرونده مختلف و رانت‌خواری متهم است که مشهورترین آنها پرونده اختلاس از بیمه ایران است.

محمدرضا باهنر البته تنها نماینده اصولگرایی نیست که به همدستی با رحیمی در این پرونده فساد سیاسی و اقتصادی متهم است. پرویز سروری، سردار سابق سپاه و نماینده مجلس هشتم، نیز همان زمان فاش کرده بود که رحیمی ۹۰۰ میلیون تومان را به عنوان “کمک افراد خیر به مساجد” به نمایندگان مجلس هفتم و هشتم پول داده تا هزینه تبلیغات انتخاباتی کنند.

حمید رسایی هم در همان زمان اعتراف کرد که رحیمی به او هم پیشنهاد پرداخت پول داده و حتی نگفت که نمی‌خواسته پول را بگیرد، بلکه اعتراف کرد که به رحیمی پیغام داده پول را به حسابش واریز کند.

منبع: دویچه وله 

0 thoughts on “نام فرزندان مقامات بلندپایه نظام در فهرست “بورسیه‌های غیرقانونی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *